Tips og råd

Sikre at det nye taket holder mål

/
Skal du skifte tak på huset eller hytta er det viktig å sjekke at alle detaljene er på plass. Det sikrer et tett tak som holder i mange tiår. Dette bør du vite om ditt nye tak.

Holdbart og elegant i mange tiår

/
Da Tone Grebstad og familien måtte bygge et nytt hus som følge av brann, ønsket hun et tak med høy kvalitet og minimalt vedlikehold. Valget falt på Decra Elegance.

Hva skal jeg tenke på når jeg skal bytte tak?

/
Det er mange valg som må tas når du har bestemt deg for å bytte tak. Ikke minst hvilket type tak du skal velge. Vi ser på hva du må tenke på når du skal fornye taket.

Når bør taket byttes?

/
Vinteren kan være tøff for taket. Bor man i værutsatte strøk har kanskje både vinterstormer, snø og is påført taket skader eller gjort det modent for utskifting. Her er tegnene du skal se etter.

Nytt tak på to uker

/
Birger og Else Marit Blomvik ville sikre og oppgradere 70-tallshuset ved å bytte ut det gamle taket. At det skulle bli et Decra-tak, hadde de allerede bestemt seg for på forhånd.

Legg Decra takpanner selv – instruksjonsfilm

/
Decra takpanner kan du legge selv. Bruk litt tid på å se vår monteringsfilm, og studere leggeveiledningen, så er du forberedt.

30 års systemgaranti på undertak og vindsperrer

/
Skal du bygge eller rehabilitere kan det lønne seg å velge kompatible produkter. Nå gir vi 30 års systemgaranti på våre beste systemer bestående av undertak, takpanner, underlagsbelegg og vindsperrer.

Våren er her - Tid for taksjekk!

/
Endelig, snøen forsvinner, isen smelter og vi går mot lysere tider. Hvordan har taket ditt hatt det i vinter? Det er nå klart for en sjekk og vårrengjøring!

Tette tak i ekstremvær

Hvert år faller 470 000 liter vann på et hustak. Et stadig barskere klima gjør kravene til taket strengere. Er du sikker på at ditt tak er rustet for neste uværsrunde?

Er hustaket klart for vinteren?

Den mørke årstiden fører med seg store mengder snø, mye og kraftig vind og ikke minst is. Det kan bli kostbart med hustak som er skadet, lekk eller ikke tar unna vann. Har du tatt høstsjekken?

Fem gode råd til nye takeiere

Er du nybakt huseier? Mange nye boligeiere har liten eller ingen erfaring med vedlikehold av hus. Vi gir deg fem gode råd om taket ditt.

Legg et tak du kan være stolt over

Fornøyde kunder er både hyggelig og bra for bedriften din. Å legge tak krever gode håndverkere og kvalitetsprodukter som gjør taket tett i mange år fremover. Vi har snakket med Norvik og Sivertsen AS om Decra takpanner.

Slik vedlikeholder du Decra-taket ditt

Decra takpanner er sterke og holdbare, men du som huseier har likevel ansvar for å sjekke og vedlikeholde taket. Da kan du være trygg på at huset holdes tett i mange tiår fremover. Her deler vi noen gode råd.

Velg trygghet på taket

Å velge tak, enten du skal skifte ut det gamle eller bygger nytt, er noe av det viktigste du gjør for å holde huset ditt tett. Vi har snakket med Astrid fra Maxbo om hva du bør tenke på når du skal velge takprodukter.

Et tak man kan stole på

Produktsjef Grethe Kristin Olsen hos Icopal tror at det er flere ulike grunner til at folk ender opp med nettopp Decra. – Kundene våre vet at det er et bra produkt med svært god kvalitet og holdbarhet, sier hun. 

Sover bedre under nytt tak

Da Håvard Skjerping skulle bytte tak, var det husets konstruksjon og bæreevne som satte føringene for valget. Likevel endte han med et tak han er strålende fornøyd med. – Jeg ville definitivt valgt det samme igjen, sier huseieren. 

Man kan spare mye på å sjekke taket jevnlig

Mange venter alt for lenge med å bytte tak. Det kan gi store følger for blant annet lommeboka, forteller takstmann Thomas B. Vogt. – Konsekvensen av å ikke sjekke taket jevnlig, er at man får en skade. Sjekker man og bytter ut taket før det blir en skade, kan man spare veldig mye penger, sier han.

Den viktigste delen av bygget

Seniorarkitekt Arna Mathiesen mener taket er den viktigste delen av bygget. – Det som er så fascinerende med tak, er at det er den mest poetiske delen av bygget. Det er der bygget møter himmelen. Samtidig er det den mest krevende delen av huset, sier Mathiesen. 

Det første jeg ville gjort med huset er å sørge for at taket er tett

Even Karlsen, proffselger hos Montér Stabekk, har hørt mange skrekkhistorier om huseiere som ikke har tenkt nok på taket. Når selgeren gir råd til kunder som kommer til butikken, er han klar på spesielt én ting: – Det første jeg ville gjort med huset er å sørge for at taket er tett, sier han. 

Gratis befaring

Har du lyst på gratis befaring av ditt tak?

Lær deg takberegning

Vi lanserer nå gratis e-læringskurs i IcoBest takberegningsprogram

Decra takplanlegger

Se hvordan farge og design kan endre uttrykket på huset ditt

Finn forhandler

Finn en forhandler i nærheten