Man kan spare mye på å sjekke taket jevnlig

Mange venter alt for lenge med å bytte tak. Det kan gi store følger for blant annet lommeboka, forteller takstmann Thomas B. Vogt. – Konsekvensen av å ikke sjekke taket jevnlig, er at man får en skade. Sjekker man og bytter ut taket før det blir en skade, kan man spare veldig mye penger, sier han.

Som takstmann har Vogt sett mange loft og mange skader som følge av dårlige tak.

– De fleste ser taket nedenfra og man har kanskje ikke så mye forståelse for konsekvensene som kan oppstå, sier Vogt.

Identifiserer skader

Når han er på inspeksjon, bruker han gjerne en fuktmåler inne på loftet. Takstmannen forteller at også ved å bare se og føle rundt kan gi mye informasjon. Flere tydelige tegn kan vise seg ved en lekkasje. Derfor er den visuelle kontrollen minst like viktig.

– Det er flere typer lekkasjer man bør se etter, men som kanskje ikke er så lett for et utrent øye. Noer er drypplekkasjer man ser veldig fort, andre lekkasjer går over tid, sier Vogt.

I flere år har han jobbet med denne typen skader for Takst og Miljø AS. Erfaringen hans gjør at han enkelt kan identifisere vannskader på loft.

Derfor velger du Decra takpanner.

En kostbar skade

Huseierne som har slike vannlekkasjer kan få seg en stor overraskelse.

– Jeg tror ikke folk er klar over at forsikringen ikke dekker en vannlekkasje utenfra.

Takstmannen forteller at man ofte får dekket følgeskade, men vanlige forsikringer dekker ikke en type vannlekasje som kommer utenfra. Derfor er han opptatt av at folk skal bytte tak i tide, lenge før det kan oppstå en vannlekkasje.

– Takpanner er en enkel måte å skifte taket på, og som fungerer over lengre tid, sier Vogt.

Design og beregn taket ditt her.