Et tak man kan stole på

Produktsjef Grethe Kristin Olsen hos Icopal tror at det er flere ulike grunner til at folk ender opp med nettopp Decra. – Kundene våre vet at det er et bra produkt med svært god kvalitet og holdbarhet, sier hun. 

Decra har blitt det foretrukne taket blant fler og fler huseiere i Norge. I løpet av ett år ble det faktisk solgt så mange kvadratmeter Decra at samtlige hus i Hamar kunne fått Decra-tak.

– Vi har sett at har Decra hatt en jevn salgsøkning de siste tretti årene, sier produktsjefen.

Tak over hodet som holder
Hvert år faller det nesten 470 000 liter vann på et vanlig hustak. Det betyr at man trenger et solid tak som man kan stole på i mange år.

– Det er en av mange grunner til at kjøp av tak ikke bør være nedprioritert. Mange tenker dessverre ikke på hvor store følger det kan få å ikke bytter tak i tide, sier Olsen.

Stilrene områder
Rundt om i Norge er det tusenvis av hus med Decra-tak. I noen områder er det nesten bare Decra man ser. Produktsjefen mener det er mange forklaringer til akkurat det fenomenet.

– For eksempel er det nok mange som ser og hører på naboen. Når man ser at naboen har et pent Decra-tak, har det tydeligvis en positiv smitteeffekt, sier Olsen.

– Man trenger et solid tak som man kan stole på i mange år.

Lytter til fagfolk
Det er også mange andre som gjerne er involvert i et kjøp av tak. Fra en kunde har bestemt seg for å kjøpe tak, skal man kanskje også prate med snekker, byggmester og forhandler.

– Vi har mange forhandlere som tror veldig sterkt på Decra, og det betyr mye for en privatkunde som skal velge tak. Det er også mange som får Decra på nye hus de kjøper, fordi mange husprodusenter har tiltro til oss.